Radošević brani titulu na Trgu nezavisnosti

Podgorica će 2. juna ove godine biti domaćin boks meč spektakla odbane evropske titule našeg proslavljenog profesionalnog boksera Predraga Peđe Radoševića koji će biti organizovan na Trgu nezavisnosi.

Pokrovitelj ove manifestacije je Glavni grad Podgorica.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović je na prvoj press konferenciji povodom predstavljanja tog događaja sopštio da je gradska uprava sa zadovoljkstvom donijela odluku da Podgorica bude domaćin  ove spotrske manifestacije, a Glavni grad njen pokrovitelj, ističući da na taj način gradska uprva želi da da odlučujući doptinos ukupnoj organizacij tog boks meč spektakla.

“Uprava grada je u dogovoru sa Peđom Radoševićem i njegovim timom donijela zajedničku odluku da lokacija meča bude Trg nezavisnosti jer je Peđa dva puta bio najbolji sportista u Crnoj Gori predstavljajući hrabro, dostojanstveno i viteški svoju državu u ringu, pa je i logična odluka da upravo na Trgu nezavisnosti, čije ime nas podsjeća na vječnost naše države i velike zajedničke pobjede i proslave organizujemo tako važan spektakl” naglasio je Vešović.

Vešović je saopštio da je takođe donešena i zajednička odluka da meč treba da posluži kao svojevrstan poklon svim građanima Podgorice i svim građanima  Crne Gore, tako da će ulaz biti besolatan.

“Na taj način  najbolje afirmišemo sport kao javno dobor i istovremeno vjerujemo da će na ovakav gest  pozitivno odgovoriti naši sugrađani i da će hiljade podgoričana i građana Crne Gore bodriti Peđu do osvajanja i odbrane Evropske titule”,  zaključio je Vešović.

Predrag Peđa Radošević je izrazio posebnu zahvalnost Glavnom gradu na podršci i pokroviteljstvu ovog meča, dodajući da se nada ostvarenju želje, a to je da treći put boksuje za titulu prvaka svijeta.

„Svjestan sam težine meča koji me očekuje i mogu slobodno reći da je ovo jedan od najtežih koji će se održati ovdje na Trgu nezavisnosti. Imam obavezu prema svim građanima Crne Gore i prema svojoj publici, a to nosi dodatno opterećenje u psihološkom smislu. Stoga, nastaviću da treniram u najboljem ritmu u mom matičnom klubu“ zaključio je Radošević i pozvao sve ljubitelje boksa da 2. juna budu na Trgu nezavisnosti uvjeren da će  crnogorska publika u Podgorici te večeri zaista imati šta da vidi.

Na press konferenciji su govorili  predstavnici Bokserskog saveza Crne Gore, organizacionog odbora kao i direktorica Turističke organizacije Podgorice.

Podijeli: