Na PG maratonu takmičari iz 40 država

Za 25. Podgorički maraton, koji će biti održan 28. oktobra, prijavljeno je 675 takmičara iz 40 država, saopštila je Direkcija ove manifestacije.

Direktor Direkcije Vladimir Tomović kazao je da je ukupan nagradni fond za plasmane 19,7 hiljada eura, uz mogućnost nagrade za rekorde.

Za trku u maratonu predviđeno je 13 kategorija (muškarci, žene, pripadnici vojske i policije), kao i posebna kategorija, Diplomatska trka u polumaratonu za diplomatske i konzularne predstavnike akreditovane u Crnoj Gori.

„Želimo da ove godine budu što masovnije Trke zadovoljstva na pet i deset kilometara, gdje posebno želimo da apelujemo da se prijavi što više učesnika iz Podgorice i Crne Gore, što će podići masovnost kompletne manifestacije na još veći nivo”, kazao je Tomović na konferenciji za novinare.

On je rekao da će rezultati na Podgoričkom maratonu ove godine takmičarima omogućiti dostizanje norme za učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2019. godine i osim tradicionalnog Podgoričkog maratona.

Tomović je rekao da je potvrđeno učešće Draga Kneževića iz Beograda i Dragu Boroja iz Futoga koji će se 25. put pojaviti na maratonu Pofgovri, a Veselin Petrušić iz Nikšića trčaće 20. put.

Generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore Milan Madžgalj, naglasio je da je 25. Podgoricčki maraton izuzetan sportski događaj koji treba da popularizuje masovno trčanje i promoviše zdrave stilove života.

On je najavio učešće petostruke pobjednice Podgoričkog maratona Olivere Jevtić, prošlogodišnjeseg pobjednika Abel Kibetropa i najpoznatije crnogorske atletičarke Slađane Perunović, pobjednice Podgoričkog maratona 2015. godine, koja će se boriti da ispuni normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi u Kataru.

U okviru manifestacije održaće se prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu za muškarce i žene.

Poslednji rok za prijavljivanje je 26. oktobar do 24 sata, kada će se obaviti zaključivanje startne liste i kada se očekuje dolazak prvih maratonaca u Crnu Goru.

Podijeli: