Mlada reprezentacija počela pripreme za Svjetsko prvenstvo

Mlada reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Nikšiću gdje je na zatvorenom olimpijskom bazenu SC “Nikšić” počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 12. do 20. decembra u Kuvajtu.

Foto: wpolo.me

Ekipu će voditi Veljko Uskoković, pomoćni trener je Aleksandar Aleksić, a doktor Predrag Dabović. Pripreme u Nikšiću trajaće do 30. novembra.

Spisak Crne Gore za pripreme: Nebojša Vušković, Miroslav Perković, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Alen Isljamović, Marko Milić, Đorđe Stanojević, Luka Murišić, Petar Mijušković, Danilo Radović, Marko Radanović, Martin Gardašević, Uroš Vučurović, Darko Đurović, Jovan Pržica, Dragan Marković, Savo Ćetković, Branko Franeta i Nenad Dragović.

Crna Gora je slobodna prvog dana takmičenja, 13. decembra rival je domaćin Kuvajt od 12:50h po crnogorskom vremenu, dan kasnije igraćemo sa SAD od 08:50h, 15. decembra rival je Italija od 16:50, dok takmičenje po grupama završavamo utakmicom sa Iranom 16. decembra od 14:10h.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto, u četvrtfinalu rival je bolji iz meča 3A/2D, u slučaju da osvojimo drugo ili treće mjesto u osmini rivala igraćemo sa drugoplasiranom ili trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

U A grupi su Srbija, Japan, Južna Afrika, Hrvatska i Kina, u grupi B su Argentina, Kanada, Španija, Mađarska i Egipar, dok će u grupi D igrati Brazil, Grčka, Australija, Novi Zeland i Uzbekistan.

Podijeli: