Milovan Minja Prelević prvi naš trener u Kini

Kina ubrzanim koracima postaje jedna od najvažnijih svjetskih fudbalskih zemalja, a po ulaganju rame uz rame sa ligama petice. Konačno i Crna Gora je dobila svog šefa stručnog štaba u najmogoljudnijoj zemlji na svijetu. Juče je Minja Prelević bivši trener crnogorskih klubova i omladinske reprezentacije parafirao ugovor sa klubom Hangzhou Wuyue Qiantang koji će se takmičiti u drugoj ligi ove sezone.

Minja sve čestitke na imenovanju, kakvi su prvi utisci o klubu i gradu?
-Hvala puno na čestitkama, klub je iz višemilionskog grada Hangzhou tačnije ima 10 miliona stanovnika, i glavni je grad provincije Zheijang. Mi smo sada na pripremama na jugu Kine i tamo ćemo ostati narednih mjesec dana. Imaćemo dovoljno vremena za rad jer nam je prva zvanična utakmica 10.marta. Naravno u Kini je fudbal u tolikom napretku da je izlišno i da govorim o uslovima koje svaki klub ovdje ima za rad, kao i sve prateće stvari jako bitne za dobro funkcionisanje – zadovoljan je popularni Minja.

Kako je došlo do toga da potpišete u Kini, i da li će biti naših igrača i saradnika u stručnom štabu?
– U stručnom štabu je moj dugogodišnji saradnik trener golmana Milo Đurović, koji je potpisao ugovor zajedno sa mnom, a već ima iskustvo rada u Kini. Pored njega imam još pet pomoćnika u stručnom štabu. Zahvalio bih se Darku Mariću, na čiju preporuku smo potpisali. Gospodin Marić ima bliske odnose sa čelnicima provincije Zheijang i bila je dovoljna njegova riječ da se u kratkom roku nađemo ovdje. U ovom rangu takmičenja nije dozvoljeno da igraju stranci – objašnjava Prelević

Kakvi su ciljevi vašeg kluba u ovoj godini?
-Ne postoji veliki rezultatski imperativ. Ovo je privatni klub koji ubrzano raste i za ovu godinu glavni cilj da se neko od mlađih igrača lansira u kinesku Super ligu. To je i jedan od razloga zašto sam ja doveden za trenera jer su upoznati sa mojim načinom rada i sa mojim radom u reprezentaciji Crne Gore – završio je prvi raport iz Kine Minja Prelević.

Podijeli: