MILOŠU ĆEĆANOVIĆU ZLATO I U MAĐARSKOJ

Miloš Ćećanović osvojio je prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u benč presu u GPC federaciji, u kategoriji 110 kg za veterane koje je održano u Mađarskoj. Pritom, postavio je novi nacionalni rekord.

Ćećanović je trijumfovao u kategoriji do 110 kg za veterane u GPC federaciji sa podignutih 252.5 kg, čime je ujedno popravio crnogorski rekord za 2 i po kilograma.
Nakon takmičenja, Ćećanović je u izjavi za Radio Cetinje istakao da je zadovoljan postignutim rezultatom.
Za kratko vrijeme uspio sam da po četvrti put zaredom dođem do najsjajnijeg odličja na međunarodnoj sceni. Žalim što ovog puta u Mađarskoj nijesam uspio da podignem veću kilažu od ove, ali možda je umor učinio svoje. Takmičio sam se u izuzetno teškoj konkurenciji, tako da kad se sve uzme u obzir moram biti zadovoljan. Zahvalan sam svima koji su mi pružili podršku, i bili uz mene. Posebnu zahvalnost dugujem gospodinu Petru Markoviću bez čije pomoći vjerovatno ne bih ni otišao na Evropsko prvenstvo – kazao je Ćećenović.
Podsjetimo, Ćećanović je prošle godine osvojio Svjetsko i Balkansko prvenstvo i bio drugi na Svjetskom kupu u Mađarskoj. Ove godine odbranio je naslov prvaka na Prvenstvu Crne Gore, trijumfovao na Evropskom prvenstvu za veterane u GPA federaciji i osvojio Prvenstvo Hrvatske.
Naredni period kako je kazao naš sagovornik, iskoristiće da se što bolje pripremi za predstojeće Svjestko prvenstvo u Slovačkoj koje ga očekuje na jesen.
A.T. / RTV Cetinje
Podijeli: