Matea Pletikosić oblači dres Crne Gore

Rukometna reprezentacija Crne Gore dobila je još jedno pojačanje iz regiona – Matea Pletikosić je odlučila da ubuduće igra za “lavice”.

Djevojka koja je 2015. kao 17-godišnjakinja došla u Budućnost, nakon što je bila najbolji srednji bek Evropskog kadetskog prvenstva, ispunjava sve uslove da igra za Crnu Goru čim počnu zvanične utakmice.

Naime, više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a više od tri godine je registrovana za Budućnost, što je preduslov da može da promijeni sportsku nacionalnost.

Njenim angažovanjem riješeno je pitanje srednjeg beka na duže vrijeme, jer osim Milene Raičević, čija karijera se bliži kraju, tu je i Itana Grbić.

Matea je u dresu Budućnosti za pet sezona postigla 43 gola u Ligi šampiona.

Prošle godine je dres Crne Gore obukla još jedna Hrvatica, Marta Batinović. Prije nje su sa “lavice” igrale djevojke rođene u Srbiji: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl (sada Markoč).

U pregovorima sa RSCG je i Slovenka Barbara Lazović, ali je veliko pitanje da li će i zaigrati za Crnu Goru. Ona je tek ove sezone stigla u Budućnost, a iako ima stan u našoj zemlji, pitanje je da li će dobiti dozvolu IHF-a da obuče dres novog nacionalnog tima.

Podijeli: