Kada se igra za reprezentaciju motiva ne fali

Vezista reprezentacije Crne Gore Marko Janković rekao je da će ekipa biti maksimalno motivisana protiv Bugarske i Kosova i pored toga što su „hrabri sokoli“ izgubili sve šanse da se plasiraju na EP.

Foto: Beta/AP

„Jasno je da motiva ne može, ne smije da fali kada se igra za reprezentaciju, ali isto tako je bitno i da uz dobru igru ostvarimo i dobar rezultat. Protiv Bugarske moramo da damo sve i da učinimo sve da ostvarimo tri boda. Želja i ambicija da damo sve nikada nije sporna, u to sam siguran. Svi smo uvijek davali sve što smo mogli. Da li je to u datom momentu bilo dovoljno da se ostvari dobar rezultat, to je nešto što može da se analizira. Mi smo profesionalci, niko od nas ne igra za nacionalni tim, kao ni za klub, a ne da 100 odsto“, istakao je Janković.

Crna Gora ne zna za pobjedu skoro godinu – 14. oktobra prošle godine je bila ubjedljiva protiv Litvanije u Ligi nacija 4:1.

„Ako možemo tako da kažemo – pobijedili smo Bugare u Sofiji. Pred kraj je sviran taj nepostojeći penal… Sada ih dočekujemo u situaciji kada smo već neko vrijeme s novim selektorom, upoznati smo s njegovim zahtjevima i vjerujem da ćemo ih pobijediti“, poručio je fudbaler italijanskog SPAL-a.

Janković vjeruje da će sa pobjedama i podrška navijača biti veća.

„Atraktivna igra i dobri rezultati – to je najbolja pozivnica. Nema tu puno filozofije“, istakao je Janković.

Na večerašnjem treningu falili su samo Adam Marušić i Vladimir Jovović.

Podijeli: