II Evropske igre “Minsk 2019”, Crna Gora ima deset predstavnika

Od 21. do 30. Juna, u Minsku (Bjelorusija) se održavaju druge Evropske igre, na kojima će, uz oko 4.000 sportista iz čitave Evrope, učestvovati i crnogorski sportisti.

Kao prethodnica sportskoj delegaciji, u Mınsk je otputovao sportski direktor Crnogorskog olimpijskog komiteta Predrag Marsenić, koji je i Šef misije na ovim Igrama.

Utisak koji je Marsenić stekao po dolasku u prijestonicu Bjelorusije je, da su domaćini potpuno spremni za početak ove multisportske manifestacije i da sa nestrpljenjem očekuju otvaranje Igara i početak takmičenja u 15 sportova, koliko je na programu Igara.

Sva sportska borilišta su pripremljena i pružaju sjajne uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata, smještaj i hrana su odlični, kao i svi ostali organizacioni segmenti potrebni za veliki sportski događaj, na čijoj pripremi je već dvije godine radilo oko 800 osoba, i siguran je da će sve proteći bez ikakvih problema.

Najveći dio crnogorske sportske delegacıje stıže u Minsk 19. juna, a od naših sportista, prvi će na borilište (21.06.) izaći Mına Šibalić (streličarstvo) i Stefan Savković (boks).

Pored njih dvoje, u Minsku će nastipiti i džudisti Nebojša Gardašević, Nikola Gradašević, Srđan Mrvaljević i Danilo Pantić, strijelci Jelena Pantović i Nemanja Obradović i karatisti Mario Hodžić i Nikola Malović.

Učešće na Evropskim ıgrama je, u posljednjem trenutku, otkazao džudista Nikola Gušić.

Svečano otvaranje II Evropskih igara je 21.juna u 21 čas, na stadionu Dinamo.

Podijeli: