Furtula oborio rekord Crne Gore: Nadam se da ću napokon pokazati prave rezultate

Crnogorski atletičar Danijel Furtula slavio je na Zimskom prvenstvu Hrvatske u Splitu, novim ličnim i nacionalnim rekordom u bacanju diska od 64,86 metara.

To je za 26 centimetara bolji rezultat od njegovog prethodnog rekorda, koji je prije sedam godina postavio u Baru 64,60 metara.

Furtula je do rekorda došao na prvom ovosezonskom takmičenju, a pobjednički hitac bacio je u drugoj seriji.

On se za ovu sezonu priprema u Medulinu, a naredno takmičenje mu je Zimski evropski kup u Portugalu od 21. do 23. marta.

“Prezadovoljan  sam ostvarenim rezultatom i izuzetno zadovoljan sa saradnjom, koju sam ove godine početo sa novim trenerom iz Zagreba, Rolandom Vargom. Varga je bio izvanredan bacač diska sa ličnim rezultatom iznad 67 metara, a ima i trenerskog iskustva.”  

Furtula ne krije da mu je želja da opet izbori učešće na Olimpijskim igrama, za koje je norma 66 metara

“Na prvom takmičenju iz punog trenažnog procesa sa priprema u Medulinu, ostvario sam  izvanredan rezultat. Zahvalan sam Atletskom savezu Crne Gore, koji ima izuzetno razumijevanje za realizaciju mog plana i programa za koji treba dosta novca, jer ga realizujem u Zagrebu i Medulinu. Nadam se da ću ove godine napokon pokazati prave rezultate“, istakao je Furtula.

Podijeli: