Crna Gora u drami bolja od Andore: Kadeti u elitnoj rundi kvalifikacija!

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Foto: FSCG

,,Sokoli“ su danas u uzbudljivom meču savladali Andoru sa 2:0, čime su zauzeli drugo mjesto u grupi 3, iza Republike Irske, a ispred Izraela i Andore.

Za plasman u narednu fazu kvalifikacija, ekipi Slobana Drašković bio je potreban trijumf od dva gola razlike, a do tog rezultata došli su golovima u finišu.

Prvo je u 83. minutu Jovan Dašić doveo svoj tim u vođstvo, da bi u posljednjim trenucima utakmice kapiten Nikola Vukotić pogodio za veliko slavlje.

– Mislim da smo zasluženo osvojili drugo mjesto u grupi. Poslije Irske, pokazali smo najviše na ovom turniru. Za razliku od nekih ranijih utakmica, ovog puta nas je i sreća poslužila. Čestitao bih momcima, dali su svoj maksimum u ovom momentu, kazao je selektor Slobodan Drašković.

I prije finiša, Crna Gora je stvarala šanse. Međutim, nezgodna ekipa Andore, koja je u prošlom kolu savladala Izrael, odolijevala je svim naletima ,,sokola“. Dobre šanse nijesu iskoristili Ognjen Bakić i Filip Radojičić, ali je sve to nadoknađeno golovima Dašića i Vukotića.

ANDORA – CRNA GORA 0:2

Andora: Mark Prat, Oriol Rubio, Mark Fort (od 82. Jusef Fereira), Pau Torra, Danijel Izkierdo (od 72. Šavijer Roka), Ot Planes, Erik Sanhaume, Đerar Garsija, Danijel Karvaljo, Đoan Tauste, Pao Miler.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Milan Radović, Nemanja Božović, Nikola Vukotić, Jovan Dašić, Ognjen Bakić, Eldin Rastoder (od 77. Dušan Šuškavčević), Filip Radojičić (od 57. Aleksa Ćetković), Milun Joković (od 46. Ognjen Đinović), Bogdan Veljić, Marko Vujačić.

Podijeli: