CETINJANIN MARKO RADONJIĆ NASTAVIO SA POBJEDAMA U PROFI BOKSU

Cetinjski bokser Marko Radonjić nastavio je sa odličnim rezultatima u ringu.

Posle trinaestog trijumfa u profi boksu nad srpskim borcem Sašom Nebrigićem, u izjavi za Radio Cetinje, Radonjić je najavio novi meč u kojem će se boriti za titulu svjetskog prvaka u GBU federaciji. Osim toga, najavio je i mogućnost da jedan meč bude održan i pred domaćom publikom na Cetinju.

U decembru mi predstoji četrnaesti meč u profi boksu. Tada ću se boriti za naslov svjetskog prvaka u GBU federaciji. To nije titula poput WBC WBO i ostalih, ali ona teži da bude jaka, i širi se na sve kontinente. Koliko je zapravo cijenjena, svjedoči podatak da većina boksera iz Mejvederovog tima imaju tu titulu – rekao je Radonjić.

Njegov protivnik biće bokser iz Tanzanije koji ima učinak od 45 pobjeda i 5 poraza. S toga, cetinjski bokser, priželjkuje kvalitetan meč.

Biće to dobra borba i moja šansa da još više napredujem na svjetskoj rang listi. Aktuelni svjetski prvak u GBU federaciji Mihael Vališ još uvijek nije branio titulu, zbog toga on gubi pravo na pojas. Titula je upražnjena, tako da ja mogu boksovati za nju. Sa velikim nestrpljenjem očekujem meč, i daću sve od sebe da dođem do tog pojasa – kazao je Radonjić.

On dalje dodaje, kako bi jedan meč u bliskoj budućnosti mogao da organizuje i pred svojom publikom.

Želja svih u mom timu je da se meč dogodi krajem ove ili početkom naredne godine na Cetinju. Moj doktor Herbert Efenberg je obećao da će se on naročito založiti za realizaciju te ideje. Nastojaće da svaki segment organizacije bude besprekoran. Za mene bi to bio poseban doživljaj, jer sam oduvijek o tome maštao – da osvajam ili branim pojas u svom gradu – rekao je Radonjić.

Prema riječima našeg sagovornika, organizacija takvog meča predstavljala bi pravi bokserski spektakl koji do sad nije viđen u Crnoj Gori.

Planovi su da to bude organizacija na najvećem nivou, koju naša zemlja još nije bila u prilici da vidi. Ne bi se koristila obična rasvjeta. Već prava, profesionalna, koju Njemci odavno koriste za ringove i stadione u njihovoj zemlji. Osim toga, obezbijedio bi se i TV prenos na nekoj od televizija u Njemačkoj, a i kod nas. U obzir bi došle i VIP karte, i ostatak proseca koji se odrađuje u Njemačkoj. Želimo domaćoj publici prenijeti pravi ugođaj koji prati jedan bokserski meč, koji nažalost nije ni nalik oragnizaciji ovdašnjih mečeva. Osim toga, to bi bio odličan potez kako za naš grad, tako i za Crnu Goru, jer bi došlo puno njemačkih boksera – zaključio je Radonjić.

Marko Radonjić ljetos je odbranio titulu interkontinentalnog prvaka u superteškoj kategoriji, u okviru GBU federacije. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao je 13 pobjeda ostvarenih tehničkim nokautom.

Najbrži nokaut ostvario je u 20. sekundi meča sa Vargom u Austriji novembra prošle godine.

A.Tomović / RTV Cetinje

Podijeli: