Više od 600 maski učestvovalo na Dječjem maskenbalu Praznika mimoze

Više od 600 maski učestvovalo je juče na Dječjem maskenbalu 53. Praznika mimoze, koji je održan u Institutu “Dr Simo Milošević” u Igalu, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Foto: Vanja Berberović Šuberić

Sala je izgledala kao knjiga bajki – podijum su ispunili prinčevi i princeze, super junaci i junakinje, vile i vilenjaci, klovnovi, likovi iz crtaća, stripova i životinjskog carstva, kao i maske koje su oslikavale tradiciju Praznika mimoze i Herceg Novog, napominju organizatori.

Vesele maske napravile su karnevalsku atmosferu, zabavljajući se uz muziku, igre i animatore. Pratili su ih oni koji su pomagali u izradi i izboru maski: mame i tate, babe i djedovi, tetke, prijatelji. Prva dva sata maskenbala rezervisana su bila za one najmlađe, dok su u drugom dijelu uživali stariji od 6 godina, podsjećaju domaćini.

“U grupi do šest godina, prvu nagradu među grupnim osvojila je maska ‘Vesele mimoze’. Druga nagrada pripala je grupi od 15 mališana čija maska se zvala ‘Feštađuni’, a treća maski ‘Kovid’. U kategoriji pojedinačnih maski prvu nagradu dobila je ‘Štrumfeta’, drugu ‘Špagete’, a treću ‘Ronilac’. Specijalnu nagradu dobila je maska ‘Oblak’. Prvo mjesto među grupnim maskama starijih mališana osvojili su ‘Lovci na sirenu’, drugo ekipa pod nazivom ‘Avatar’, a treće maska ‘Kovid-19′”, poručuju organizatori.

Foto: Vanja Berberović Šuberić

“Nagradu za najbolju među pojedinačnim maskama ponijela je ‘Sniježna kraljica’, drugo mjesto pripalo je maski ‘Bokeški konj’, a treće ‘Kraljici mimoze’. Specijalne nagrade zaslužile su grupne maske ‘Zvjezdice sestrice’, ‘Šumska vila’, ‘Puž’ i ‘Ruska narodna nošnja’, kao i pojedinačne maske: ‘Novski mag’, ‘Jednorog’ i ‘Slatki đavolak’”, saopštili su organizatori.

O nagradama na oba maskenbala odlučio je žiri koji su činile predstavnice Javne ustanove kulture “Herceg-fest”, picerije “Boka” kao sponzora i roditelja. Presudnu ulogu igrale su maštovitost i ručna izrada maski, ističu domaćini.

Program 53. Praznika mimoze, dodaju organizatori, nastavlja se večeras promocijom knjige Bosiljke Pušić “Poželi zvijezdu padalicu”, koja će biti upriličena u Paviljonu Gradske muzike od 19 časova.

Podijeli: