U Petrovcu izlaže Đorđe Rašović

Galatea Gallery iz Podgorice i JU Muzeji i galerije Budve, organizovaće sjutra, 29. septembra, izložbu slika akademskog slikara Đorđa Rašovića pod nazivom “Evolution”, u Galeriji Marko Krstov Gregović, u Petrovcu.

Izložba se održava u okviru međunarodne manifestacije “Dani evropske baštine”, koja se ove godine realizuje pod sloganom “Umjetnost dijeljenja”. Izložbu će otvoriti potpresjednik Opštine Budva, Vladimir Bulatović, a početak je zakazan za 20 časova.

Đorđe Rašović je rođen 05.06.1987. godine u Podgorici. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti, a živi i stvara u Podgorici. Član je ULUCG-e od 2010. godine. Izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Do sada je imao pet samostalnih izložbi: Umjetnički paviljon ULUCG Podgorica, Galerija „Klub” Centra savremene umjetnosti Podgorica, Galerija Stara zgrada Jugooceanije Kotor, Galerija Ljetnikovca „Buća” Tivat i Galerija „Marko Krstov Gregović” Petrovac.

Dobitnik je druge nagrade na festivalu Cest is d’ best Internacionalna izložba zastavica Zagreb 2017. godine i nagrade na Prvom međunarodnom trijenalu autoportreta i portreta Memorijalne galerije „Dušan Starčević” Smederevska Palanka 2018. godine.

Podijeli: