Sunčanim tonalitetima poslate poruke mira i tolerancije

Video spot „Sunshine“, kojim je obilježen jubilej petnaest godina saradnje Baletske škole „Princeza Ksenija“ i bugarskih pedagoga, premijerno je predstavljen ove sedmice na Jutjub kanalu ove obrazovne ustanove.

Učenice škole su u sinergiji sa omladincima Folklornog ansambla KIC-a „Budo Tomović“, i uz učešće specijalnih gostiju – pedagoga, prijatelja škole i ambasadorki Bugarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata u našoj zemlji, pandemijsku školsku 2020/2021 godine privele kraju drugačijim repertoarom, uz radosne tonalitete Betovenove „Ode Radosti“ u interpretaciji Ramba Amadeusa i numeru „Age of Aquarius – Let the Sunshine in“ iz čuvenog mjuzikla „Kosa“.

Video spot „Sunshine“, za koji koreografiju potpisuje profesorica Katja Petrovska, sniman je na gradskom stadionu u Baru, a radosno kolo povela je ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva, u pratnji ambasadorke UAE u našoj zemlji Nabile Alšamsi, direktorice Baletske škole „Princeza Ksenija“ Vanje Pantović, direktorice KIC-a „Budo Tomović“ Snežane Burzan, prijatelja i saradnika škole.

Izlaskom iz klasičnog baletskog repertoara, djeci je data mogućnost da pošalju poruku odraslima da je, kako ističe direktorica „Princeze Ksenije“ Vanja Pantović, krajnje vrijeme da se pozabavimo njima, da im donesemo ključne vrijednosti i još jednom pokažemo trasirani put ka evropskim integracijama“.

“Radujem se što smo tešku pandemijsku školsku 2020/21 godinu završili sunčanim tonalitetima i jasnim putokazima”, kazala je Vanja Pantović.

Direktorica Kulturno-umjetničkog centra „Budo Tomović“ Snežana Burzan ističe da joj je veoma “drago što je KIC udružio umjetničke snage sa prestižnom Baletskom školom “Princeza Ksenija””.

“Vjerujem da KIC-ovi folkloraši i balerine “Princeze Ksenije”, uz divne goste ovog projekta, zrače najpozitivnijom energijom, igrom i pjesmom i u ovom spotu šalju poruke ljubavi , mira, integracije među ljudima i narodima svijeta”, kazala je Snežana Burzan.

Projekat su podržali GIZ, Fondacija Konrad Adenauer i Opština Bar.

Podijeli: