Promovisan zbornik dječijih radova Naši pješčani zapisi

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Talas u ponedjeljak je promovisan zbornik dječijih radova „Naši pješčani zapisi“, nastalih na radionicama kreativnog pisanja koje vode profesorica Zorica Joksimović i nastavnica Sanja Pantović, a koji je objavila Narodna biblioteka Budve sa NVO Talas.

U holu Akademije znanja izloženi su i likovni radovi Luke Zejaka, ali i druge djece koja pohađaju likovne radionice NVO Talas. U muzičkom dijelu programa flautu je svirao Vukan Vuletić učenik III razreda Osnovne muzičke škole u klasi prof. Ane Brajak i istovremeno polaznik radionice.

O zborniku dječijih literarnih radova „Naši pješčani zapisi“ govorile su voditeljice radionice Zorica Joksimović i Sanja Pantović, a u ime Narodne biblioteke Budve, Stanka Stanojević. Učenici su na zadovoljstvo mnogobrojne publike čitali radove iz zbornika, a posebno je dirljivo bilo čuti učenicu drugog razreda čiji rad odaje mnogo zreliju osobu, a tek je naučila čitati.

Profesorica Zorica Joksimović je zahvalila na velikom odzivu publike, ali i biblioteci, direktorici Mili Baljević i timu koji se „čitave godine trudi da hram kulture i umjetnosti cvjeta najljepše što može“. Dajući prioritet, kao „kormilar“, djeci koja su najvažnija u svemu ovome, Zorica Joksimović je kazala da je zbornik rezultat rada učenika od II do IX razreda na radionicama kreativnog pisanja.

Podijeli: