Projekat Mikro 020 transformiše zapuštene i zaboravljene gradske lokacije u savremene multifunkcionalne prostore

Zahvaljujući projektu Mikro 020, koji je pokrenut prije dvije godine, u Podgorici su uređene brojne zapuštene i zaboravljene lokacije. One su danas multifunkcionalne javne površine, koje nude različite sadržaje i koje građani rado posjećuju.

Trenutno se kroz pomenuti projekat izvode radovi na uređenju dvorišta Osnovne škole Savo Pejanović, a podsjećamo da je idejno rješenje prilagođeno potrebama učenika, koji će moći da uživaju u lijepo uređenoj površini u centru grada, sa motivima Podgorice.

Ovim rješenjem predviđene su staze koje predstavljaju podgoričke rijeke, na čijem spoju je projektovana stepenasta struktura za sjedjenje koja prikazuje omiljeno mjesto Podgoričana – Skaline. Osim simbolike podgoričkih rijeka, improvizovan je i kanjonski reljef karakterističan za riječne tokove u vidu izdignutog zelenila.

Podsjećamo, da je Glavni grad kroz projekat Mikro 020 do sada uredio 9 lokacija i to u Ulici Princeze Ksenije, Park Petrol u Ulici Ilije Plamenca, Park Okov na Bulevaru Josipa Broza, Mikro lokacija u Ulici Oktobarske revolucije, kod Osnovne škole Maksim Gorki, ispred Gimnazije “Slobodan Škerović”, plaža u Rogamima, mikro lokacija u Dahni, prolaz na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

 

Podijeli: