Peto izdanje „Riječke noći“ održano sinoć na Rijeci Crnojevića (VIDEO)

Peto izdanje manifestacije “Riječka noć” održano je sinoć na Rijeci Crnojevića.

Prema procjeni organizatora, prisustvovalo je vise od hiljadu posjetilaca, koji su besplatno degustirali riblje specijalitete i piće. Domaćice sa Cetinja pripremale su pastrmku, dalmatinsko varivo i rižu sa povrćem na tradicionalan način – ukupno hiljadu porcija. Osim domaćih gostiju zadovoljstvo nisu krili i turisti iz Australije, a posjetioci iz Španije su istakli da prvi put dolaze ovdje, te da im se dopada naša zemlja.

Prema riječima menadžera Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Marka Vujanovića, cilj ove manifestacije je promocija Rijeke Crnojevića kao turističke i izletničke destinacije.

Rijeka je poznata ne samo po gozbi, već i po kulturno-istorijskoj zaostavštini. Znamo da je na Riječkom gradu i Obodska štamparija, gdje je štampana prva knjiga, poznat je Danilov most i kuća svetog Petra. Rijeka Crnojevića zaista ima šta da ponudi i Rijeka je mjesto koje turisti rado posjećuju – jedno od najvažnijih izletišta kada je naš grad u pitanju. Veoma nas raduje što večeras, pored mnogobrojnih Cetinjana i Podgoričana, uživaju i drugi turisti – istakao je Vujanović.

Tokom kulturno – zabavnog programa nastupili su guslar Rajko Radović i Branka Šćepanović, bend Prijatelji i muzički sastav Senkina đeca.

Organizatori ovogodišnje Riječke noći su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija grada.

M. Todorović / RTV Cetinje

Podijeli: