Miloš Karadaglić nominovan za Global Awards

Crnogorski i svjetski gitarista Miloš Karadaglić nominovan je u kategoriji Najbolji izvođač klasične muzike na ovogodišnjim Global Awardsu.

Miloš Karadaglić

“Presrećan sam, jer mi je javljeno da sam nominovan u kategoriji Najbolji izvođač klasične muzike na ovogodišnjim Global Awardsu. Molim vas, glasajte tako što ćete pritisnuti na donji link (ako smatrate da zavrijeđujem ovu nagradu). Hvala vam”, napisao je Karadaglić na Facebooku.

Glasanje je u toku na linku https://vote.global.com/, u kategoriji Best Classical Artist.

Miloš se našao u impresivnom društvu Ludovika Einaudija, Hildur Gudnadotir ovogodišnje dobitnice Zlatnog globusa za muziku iz filma “Džoker”, Karla Jenkinsa koji je radio muziku za filmove The Karate Kid (2010), The Hurricane (1999), Superbad (2007)…

Karadaglić je 13. septembra prošle godine objavio četvrti studijski album koji nosi naziv “Sound Of Silence”.

Album “Blackbird” iz 2016. je Milošu donio samo pohvale, a BBC-jev “Music Magazine” svrstao ga je među najveće svjetske gitariste te godine.

Novi album predstavlja Karadaglićev osvrt na period koji je prošao tokom oporavka od “poremećaja pokreta” i obuhvata numere koje je slušao dok se oporavljao. Bolest mu je 2015. godine dijagnostifikovana u lijevoj ruci. To je uzrokovalo njegovo povlačenje sa svjetske gitarističke scene i otkazivanje svih nastupa u sezoni 2016/2017.

“Mnogo sam uzbuđen što je album napokon izašao. Toliko je ljubavi utkano u njega” napisao je Karadaglić povodom izlaska albuma.

M.Drašković

Podijeli: