KotorArtu nagrada za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori

Festival KotorArt je dobio prestižnu nagradu “Wild Beauty Award” za najbolju manifestaciju u 2018. godini. Nagradu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, dodjeljuje nacionalna Turistička organizacija pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2018. godini.

Odluku o kategorijama i nagrađenima donio je žiri za dodjelu “Wild Beauty Award 2018”, kojim je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, Ćazim Hodžić, direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, profesor dr Ivo Županović, profesor gitare Srđan Bulatović, profesor kulinarstva Milan Bukarica, Svetlana Popović Vujotić, novinarka RTCG i Sanja Golubović, urednica i novinarka.

“Zahvalan sam žiriju na dodijeli ove prestižne nagrade i ona za KotorArt predstavlja potvrdu dosadašnjeg rada, veliku čast i još veću motivaciju. Okolnost da i 2018. ova nagrada odlazi u Kotor, potvrđuje da naši kulturni poslenici realizuju zaista visoko kvalitetne kulturne sadržaje kako u pogledu njegovanja i unaprijeđenja naše baštine i promocije domaćih umjetničkih snaga, tako i u promovisanju najvećih zvijezda svjetske scene, sa kojima se Crna Gora s razlogom ponosi. Kao što sam i ranije kazao, KotorArt predstavlja svijetao primjer festivala koji je turistički atraktivan, tematski aktuelan, društveno odgovoran i umjetnički beskompromisan i besprijekoran”, izjavio je Ratimir Martinović, direktor festivala.

Podijeli: