Iz Nikšića s ljubavlju: Odabrane najljepše fotografije Nikšića

Esad Bazdulj, Milosav Đurović i Vladimir Svrkota pobjednici su foto konkursa “Iz Nikšića s ljubavlju”, koji je od 25. 10. do 25. 11. organizovao ALFA Centar. Na konkursu je pristiglo 79 fotografija od kojih je 67 zadovoljilo sve propisane kriterijume.

Fotografije je ocjenjivao desetočlani žiri sastavljen od istaknutih ličnosti kulturnog i društvenog života Nikšića kao i publika koja je imala priliku da glasa za pet najboljih fotografija po sopstvenom izboru tokom četvrodnevne izložbe fotografija koja je bila upriličena u svečanoj Sali Opštine Nikšić.

Cilj Foto konkursa je bio prezentovanje prirodnih ljepota Nikšića, grada kulturnih, istorijskih i turističkih vrijednosti dok je predmet konkursa bio otkup fotografija sa motivima Nikšića, a koje do sada nijesu korišćene u propagandne svrhe.

“Pravo je zadovoljstvo još jednu upsješnu godinu završiti upravo na ovaj način. Ova lijepa ideja se realizuje uz veliku podršku šire zajednice što nam daje poseban motiv da istrajemo i doprinesemo da naš Nikšić ponovo bude “veliki.” Raduje nas i veliko interesovanje za učešće na oba konkursa iz kojeg mođemo zaključiti da je veliki broj sugrađanki i sugrađana osim što vole svoj grad odlučio da se bavi umjetnošću”, zaključio je Radoje Mijušković, koordinator projekta.

Pravo učešća na konkursu imali su svi ljubitelji fotografije sa prebivalištem ili mjestom rođenja u Nikšiću, koji se fotografijom bave na amaterskom ili profesionalnom nivou.

Sve pristigle fotografije sa konkursa se mogu pogledati na facebook stranici ALFA Centra.

Istovremeno je istekao rok za dostavljanje poetskih radova nikšićkih stvaralca na koji je 38 stvaralaca poslalo 62 djela.

Foto konkurs je organizovan kao jedna od aktivnosti projekta “Iz Nikšća s ljubavlju”. Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Lokalni partneri na realizaciji ideje su: Turistička organizacija Nikšić, Radio Televizija Nikšić, Portal “Onogošt” i “Novine Nikšića”.

 

Podijeli: