Hercegnovski strip festival – krem svjetskog stripa pred publikom na šetalištu

Hercegnovski strip festival približava se vrhuncu. Treći dan manifestacije, nedelja, po tradiciji se odvija na obali, pa će 9. septembra od 10 do 19 sati krem svjetskog stripa pred publikom biti kod kafea Yachting na Šetalištu Pet Danica.

Ljubitelji stripova moći će da, potpuno besplatno, dobiju crtež od dvanaest specijalnih gostiju festivala, proslavljenih strip crtača, kao i da kupe ove godine veoma tražene HSF suvenire – postere, majice ili magnete. Berza stripa sa nekoliko stotina naslova prilika je da Hercegnovljani i gosti dopune svoju biblioteku, a za najmlađe su pripremljene i radionice sa vrhunskim strip pedagozima iz regiona .

Od podneva počinje i serijal prezentacija posvećenih devetoj umjetnosti. Tačno u 12 sati predstaviće se Politikin zabavnik, od 13 festival fantastike Refesticon, sat kasnije pančevački festival Novo doba, od 15 sati predavanje će održati Aleksandar Zograf, jedan od najpoznatijih srpskih crtača, a od 16 sati  predstaviće se Titan Comics i Chris Thompson, počasni gost 12. izdanja HSF-a i jedan od najznačajnijih svjetskih promotera i menadžera stripa.

HSF Sunday party zakazan je za 21 sat u klubu Prostorija.

Podsjećamo, specijalni gosti 12. Hercegnovskog strip festivala su globalno  proslavljeni Fernando Dagnino (Španija), Juanan Ramirez (Španija), Giada Perissinotto (Italija), Walter Venturi (Italija), Joevito Nuccio (Italija), Dan Verlinden (Belgija), Mirko Čolak (Srbija), Davide de Cubelis (Italija), Alessandro Patrovicchio (Italija), Lorenzo Pastrovicchio (Italija), Jovan Ukropina (Srbija) i Robert Solanović (Hrvatska), uz počasne goste, ambasadora festivala William-a Simpson-a i Chris-a Thompson-a kao i još čak 50 gostiju iz svijeta stripa.

Ljubitelji devete umjetnosti u toku festivala u galeriji Josip Bepo Benković mogu pogledati izložbu 12 specijalnih gostiju, kao i postavku ‘Živio Kavandoli! – Hod po beskonačnoj liniji’ o tvorcu legendarnog crtanog lika La Linea, a u galeriji Sue Ryder izložbu ’20 lakih komada’ o stripu i muzici.

Svi programi na HSF-u su besplatni za posjetioce.

Podijeli: