Evropljani koji čine razliku: Miloš Karadaglić predstavlja Crnu Goru

“Evropljani koji čine razliku” naziv je nove kampanje kojom Evropska unija građanima predstavlja vrijedne, talentovane i ostvarene pojednice iz zemalja Zapadnog Balkana. Evropljanin iz Crne Gore koji čini razliku je Miloš Karadaglić, trenutno jedan od najuspješnijih gitarista na svijetu, pišu Dnevne novine.

“Kada iskreno volite ono što radite, onda je nebo granica”, počinje priču o uspjehu poznati crnogorski gitarista.

Zvuk gitare zavolio je kao osmoogodišnjak, kada je, kako sam kaže, imao dileme da li da odustane jer je muzika previše zahtijevala od njega. Odabrao je, ipak, da nastavi, i tada čvrsto odlučio da postane najbolji muzičar. Prve note odsvirao je u Crnoj Gori, a danas njegovi albumi zauzimaju prva mjesta na svjetskim listama klasične muzike.

“Jako volim svoju zemlju i uvijek sa ponosom kažem da sam iz Crne Gore. Tu sam proveo prvih šesnaest godina života, okružen porodicom i prijateljima. Odrastanje u Crnoj Gori je za mene jako važno, tu sam postavio temelje za ono što sam danas postao”, kaže Miloš.

Iako je proputovao svijet svirajući gitaru, za njega je Crna Gora ostala najljepša zemlja na svijetu. Evropskim prijateljima objašnjava da je rijetkost na tako malom prostoru doživjeti toliko ljepote i raznolikosti, kao u Crnoj Gori.

“Vjerujem da bi članstvo u Evropskoj uniji bilo ostvarenje sna, jer ljudi u Crnoj Gori, svi moji prijatelji i porodica mi već osjećamo da pripadamo toj zajednici. Jako nam je važno da budemo dio evropske familije”, dodaje Miloš i uz osmijeh poručuje: „Biću veoma srećan kada Crna Gora postane članica Evropske unije”.

Evropljani koji čine razliku su i fudbaler Edin Džeko iz Bosne i Hercegovine, glumica Hristina Popović iz Srbije, kuvar Altin Prenga iz Albanije, dizajnerka Krenare Rugova sa Kosova i makedonski režiser Milčo Mančevski.

Podijeli: