Drugi međunarodni simpozijum muzičke pedagogije počinje sjutra

Drugi međunarodni simpozijum iz oblasti muzičke pedagogije (SIMPED2021), koji organizuje Muzička akademija Univerziteta Crne Gore počinje sjutra, 8. aprila, a završava se 9. aprila, 2021. godine.

Simpozijum će, putem Zoom platforme, u svom dr ugom izdanju okupiti oko 45 izlagača iz zemlje i inostranstva (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora) kao i članove Programskog odbora, istaknute stručnjake iz oblasti muzičke pedagogije (Slovenija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Mađarska, Turska, Poljska, Austrija).

Ovogodišnji program SIMPED-a čini 31 izlaganje podijeljeno u tri tematske cjeline: opšta muzička pedagogija, metodika nastave solfeđa i instrumentalna pedagogija.

Ključna istraživanja održaće istaknuti muzički pedagozi, prof. dr Gordana Karan sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i dr Karin Vagner, pijanistkinja, klavirski pedagog i muzikološkinja sa Univerziteta za muziku i izvođačke umjetnosti u Beču. Simpozijum je otvoren za studente, nastavnike muzike i sve zainteresovane za nova istraživanja u muzičkoj pedagogiji.

Muzička akademija UCG nastoji da kroz organozovanje naučnih simpozijuma i konferencija proširi svoje djelovanje i osnaži istraživački potencijal svojih profesora i studenata. Na taj način i u vrijeme pandemije odgovara izazovu da nastavi sa dobrim praksama i uspješnom međunarodnom saradnjom.

Simpozijum SIMPED2021 se održava pod pokroviteljstvom Rektorata UCG.

Sve potrebne informacije o Programu i uputstvima za učešće mogu se pronaći na sajtu

https://www.ucg.ac.me/ma/simped

Podijeli: