5. POKRAJINSKA SMOTRA RECITATORA NA CRNOGORSKOM JEZIKU

Peta po redu Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku održaće se online u organizaciji Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca uz podršku Uprave za dijasporu Crne Gore.
Propozicije takmičenja predviđaju takmičarske kategorije nižeg uzrasta (od I do IV razreda osnovne škole), srednjeg uzrasta (od V do VIII razreda osnovne škole) i starijeg uzrasta (od I do IV razreda srednje škole).

Učesnici smotre govore i snimaju tekst po izboru od ponuđenih. Video treba biti snimljen horizontalno, telefonom ili kamerom, i uz popunjen formular za prijavu, dostavljen elektronskim putem na mail adresu: princess.ksenija@gmail.com.Pravo učešća na smotri imaju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine. Rok za dostavu video snimka i formulara za prijavu je 24.12.2020. godine.

Svi učesnici online smotre koji dostave snimak i formular za prijavu dobiće zahvalnicu i knjigu na poklon. Nagrada za pobjednike iz tri kategorije i njihove nastavnike je putovanje na Cetinje, prijestonicu Crne Gore. Putovanje će se realizovati u prvoj sedmici jula mjeseca 2021.

Propozicije, formular za prijavu i izbor takmičarskih tekstova dostavljeni su školama koje su učestvovali na ranijim smotrama. Zainteresovani učenici i nastavnici iste mogu dobiti upitom na mail: princess.ksenija@gmail.com.

Podijeli: