Vujičić se sastao sa Ambasadorkom Finske na Kosovu, Njenom Ekselencijom

Predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova, Slobodan Vujičić, sastao se danas sa Njenom Ekselencijom Pia Stjernvall, ambasadorkom Finske na Kosovu.

Vujičić je upoznao ambasadorku Stjernvall , o naporima koje čini udruženje na čijem je čelu u saradnji sa dvije Vlade, Kosova i Crne Gore, da se kroz budući Razvojni centar Crnogoraca Kosova, kao centralne adrese i mehanizma za sprovođenje Strategije o afirmaciji i integraciji crnogorske zajednice u Republici Kosovo znatno unaprijedi ali i zaštiti identitetski, kulturološki i socio-ekonomski i sveukupni položaj crnogorske zajednice na Kosovu.

Vujičić je u znak poštovanja prema državi i narodu Finske, te odličnim bilateralnim odnosima između Finske, Crne Gore i Kosova, poklonio ambasadorki Stjernvall knjigu „Istorija Crne Gore“.

Ambasadorka Stjernvall je iskazala zadovoljstvo susretom, i naglasila da ambasada Finske pozdravlja i podržava napore udruženja da se u konačnici rješi naš ustavno-pravni položaj i adekvatna zastupljenost u skupštini Kosova. Naglasila je da će u buduće kroz aktivnosti Ambasade Finske koje su usmjerene na jačanju kapaciteta omladine iz svih zajednica na Kosovu, uključiti i omladinu iz crnogorske zajednice, a što do sada nije bio slučaj.

Podijeli: