VESELIN MIJAČ DONIRAO 180.000 EURA ZA OBNOVU ŠKOLE

Privrednik Veselin Mijač, koji već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj, donirao 180.000 eura za obnovu Osnovne škole “Milorad Musa Burzan”, koju je nekada pohađao kao njen učenik. Mijač je vlasnik švedske kompanije Savana, kao i Hotela Ramada, šoping centra Mall of Montenegro i zgrade Europointa u Podgorici. U protekle tri godine Mijač je uložio u Crnu Goru 45 miliona eura.  Dobitnik je ovogodišnje nagrade Uprave za dijasporu za unapređenje privrednog partnerstva. Nedavno je izabran za predsjednika prvog Udruženja Crnogoraca u Švedskoj “Sloga”, koje je osnovano na njegovu inicijativu.

Na obraćanje direktorice ove obrazovne ustanove Andreje Sokić, upućene u martu o.g. Mijač je spremno odgovorio i sa posebnim sentimentom i zainteresovanošću potvrdio da će dati svoj doprinos za poboljšanje uslova za boravak djece u školi.

U pitanju je bio veliki projekat, kompletna rekonstrukcija podova u 42 prostorije, uključujući sve učionice u kojima borave učenici, ukupne površine oko 2.000 metara kvadratnih, zatim zamjena bravarije, ugradnja 57 drvenih vrata, koji su rekonstruisani nakon 70 godina, praktično od izgradnje škole, a sve zahvaljujući njenom bivšem đaku, Veselinu Mijaču koji je za to opredijelio značajna sredstva.

Mijač je svojim filantropskim postupkom pokazao kako se voli domovina i rodni grad, i dao primjer drugim uspješnim privrednicima u dijaspori i matici kako mogu imati ključnu ulogu kroz ulaganje i dobrotvornu aktivnost u poboljšanju uslova obrazovanja naše djece. Direktorica škole je naglasila da je rekonstrukcija najljepši poklon koji su mogli da dobiju u susret jubileju 60 godina, od kada škola egzistira pod ovim imenom.

Podijeli: