V.d. pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi prisustvovao je manifestaciji „Gorska vila“ u Rožajama

Rožaje, 16. april 2022. godine – v.d. pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi učestvovao je na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji „Ora e maleve“, što u prevodu znači „Gorska vila“ u sali Centra za kulturu Rožaje. Ova manifestacija se održava u okviru XIII Dana albanske kulture koji se tradicionalno održavaju svake godine u Crnoj Gori.
Foto: USDI
Manifestaciju je pratio bogat kulturni program. Ovaj događaj dio je Albanskih dana kulture u Crnoj Gori, a podržan je od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. Manifestaciju je upriličio veliki broj uglednih pojedinaca iz zemlje i regiona, ambasadori Albanije i Kosova, savjetnik premijera Albanije i mnogi drugi.
Foto: USDI
Prvi dio kulturnoumjetničkog programa završen je folklorom u izvedbi KUD „Vrelo Ibra“ iz Rožaja i KUD „Rugova“ s Kosova. U drugom dijelu programa prikazana je projekcija filma.
Podijeli: