Ugledni biznismen iz Malezije, Hamid Rashid u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Danas je Upravu za saradnju sa dijasporom–iseljenicima posjetio ugledni biznismen iz Malezije, Hamid Rashid, vlasnik kompanija Finterra Technologies i Finterra Global Plantations, sa kojim se govorilo o mogućnostima ulaganja ove kompanije u Crnu Goru. Sastanku je prisustvovala i Elvira Avdović, njegova supruga porijeklom iz Pljevalja, koja od 1998. godine živi u Maleziji.
Foto: USDI
Finterra Technologies je kompanija zasnovana na pametnoj tehnologiji koja pruža aplikacije zasnovane na blockchain-u koje se bave globalnim pitanjima. Trenutno kompanija ima svoje predstavništvo u Maleziji, Singapuru, Hong Kongu, UAE i Indiji, s planovima za dalje širenje u Afriku i ostatak Srednjeg istoka. Finterra promoviše rast zajednice i zalaže se za masovno usvajanje revolucionarne blockchain tehnologije, služeći kao “Društveno rješenje za Blockchain”.
Druga kompanija, Finterra Global Plantations se bavi pomoći ljudima i životnoj sredini pružajući platformu za sigurne mogućnosti finansijskog ulaganja s dosljednim povratima u mnogim oblastima, prije svega poljoprivredi, kroz održivo pošumljavanje i žetvu drveta paulovnije, najbrže rastućeg drveta na svijetu.
Trenutno kompanija širom svijeta ima dvije hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta.
Sastanku su ispred Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima prisustvovali v.d. pomoćnik direktora Arben Jakupi i saradnik u Upravi, Redžep Demić.
 
Foto: USDI
Jakupi je Rashidu predstavio neke od brojnih mogućnosti za ulaganje u našu državu u oblasti poljoprivrede i građevinarstva i pozvao ga da otvori svoje predstavništvo i investira u Crnu Goru, predstavljajući je kao idealno mjesto za razvoj blockchain tehnologija i radu na razvoju aplikacija poput e-walleta i drugih finansijskih aplikacija u ovoj oblasti.

 

Podijeli: