Udruženje „Zajednica Crnogoraca u Albaniji“ član FUEN-a

Predsjednik udruženja „Zajednica Crnogoraca u Albaniji“ i predstavnik crnogorske manjine u Albaniji Marinko Ćulafić na poziv Savezne unije evropskih manjina, učestvovao je na 66. Kongresu ove organizacije, koji je održan u Berlinu od 29. septembra do 2. oktobra.

Foto: RTCG

Prvog dana Kongresa Ćulafić je zajedno sa grupom delegata posjetio njemački parlament, gdje ih je primila poslanica Denise Loope iz stranke Zelenih.

„On je njemačku poslanicu upoznao sa istorijom crnogorske manjine u Albaniji i aktuelnim problemima“, navodi se u saopštenju.

Ćulafić je imao i susrete sa visokim predstavnicima manjina, među kojima je i predsjednik FUEN-a Lorant Vincze, koji je i poslanik u Evropskom parlamentu.

„Predsjednik udruženja ‘Zajednica Crnogoraca u Albaniji’ je 1. oktobra održao govor pred delegatima Kongresa, prvi govor predstavnika crnogorske manjine u dugoj istoriji FUEN-a. Govor je bio dugo aplaudiran od strane delegata Kongresa, koji su jednoglasno glasali za članstvo udruženja ‘Zajednica Crnogoraca u Albaniji’ u FUEN-u“, zaključili su u saopštenju.

Podijeli: