Udruženje Crnogoraca opštine Kula u posjeti Upravi

U četvrtak, 19.05.2022. godine Udruženje Crnogoraca opštine Kula posjetilo je Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima u okviru realizacije edukativne ekskurzije, tradicionalnog projekta, pod nazivom “Stazama predaka”, koja je podržana od strane Uprave putem projekta sufinansiranja.
Dvadeset članova udruženja, sa prijateljima, na čelu sa Slobodanom Balandžićem, predsjednikom udruženja, dočekali su samostalna savjetnica I Renata Gojković i viši savjetnik III Alen Mujević.
 
Foto: USDI
Mujević se obratio prisutnim gostima sa riječima dobrodošlice i pohvale za njihov rad i iskoristio je priliku da prenese pozdrave v.d. direktora Acc Dr Šefketa Krcića.
Predstavnici udruženja uručili su zahvalnicu Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima za doprinos u realizaciji i organizaciji edukativne ekskurzije “Stazama predaka”.
U razgovoru sa gostima istaknuta je važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta Crnogoraca i kreriranja kvalitetnih projekata koji će predstavljati značajan oslonac i doprinijeti jačanju i unapređenju odnosa sa matičnom državom, kao i buđenju nacionalne svijesti mladih naraštaja u dijaspori.
Članovi udruženja 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore proslaviće na Cetinju.
Podijeli: