Udruženje Crnogoraca Lovćenca organizovalo proslavu Dana državnosti

Udruženje Crnogoraca Lovćenca je povodom obeležavanja Dana državnosti Crne Gore organizovalo pozorišnu predstavu i prigodnu proslavu u sklopu programa Dani crnogorske kulture.

Dana 12.jula u pozorišnoj sali u Feketiću sa početkom u 20 časova, članovi Dramskog studija „Luča“ iz Kruščića izveli su predstavu „Ognjište“ reditelja Dejana Cicmilovića, a po tekstu Žarka Komanina.

Predsjednik UCL Nikola Muhadinović se zahvalio Dramskom studiju „Luča“ na gostovanju i predstavi koja je ispraćena velikim aplauzom.  „Vječita borba za slobodu koju su vodili naši slavni preci nošeni idejom o slobodi uz antifašističke vrijednosti su osnova slobodarske ideje crnogorskog naroda koju i dan danas mi kao njihovi ponosni potomci slijedimo“, istakao je Muhadinović u svom obraćanju.

Prisutni članovi Udruženja Crnogoraca Lovćenca i njihovi gosti su nakon predstave nastavili ugodno druženje i na ovaj način tradicionalno obeležili Dan državnosti matice Crne Gore.

Projekat je realizovan uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice – nacionalne manjine kao i Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

 

Podijeli: