Učešće delegacije Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima “Montenegro Invest” konferenciji

Jučerašnja promotivno-informativna panel-konferencija je prva od ukupno pet koje će biti realizirane u narednom vremenskom periodu u većim urbanim centrima u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta “Montenegro-Invest”.

Ovaj projekt, koji je podržan od strane Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, za svoj cilj ima unapređivanje poslovnog partnerstva i povezivanje privrednika crnogorskog porijekla iz Bosne i Hercegovine i privrednika zainteresovanih za investiranje u Crnu Goru sa aktuelnim privrednim projektima i korespondirajućim poslovnim i privrednim subjektima, organizacijama i nadležnim institucijama u Crnoj Gori.

Panelu su pored v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr Seida Hadžića prisustvovali i v.d. direktor Agencije za investicije Crne Gore, Mladen Grgić i pomoćnik direktora za promociju stranih investicija i međunarodnu saradnju Agencije za investicije Crne Gore, Andrej Lakić i voditelj projekta g-din Mirsad Jašarević.

U svom uvodnom obraćanju Generalni sekretar „Crnogorskog poslovnog kluba“ koji je ujedno i organizator konferencije, g-din Mirsad Jašarević je pozdravio prisutne i zahvalio se Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima na pruženoj podršci i istakao da se nada nastavku dobre saradnje.

Hadžić je u svom govoru izrazio zadovoljstvo na prisustvo konferenciji koja za cilj ima promociju investicionog potencijala Crne Gore, a koja je dio projekta koju je Uprava podržala u sklopu svog programa sufinansiranja. On je naveo da mu je čast ali i obaveza da iskaže jasno opredjeljenje Uprave za unapređenje poslovne saradnje, ove dvije prijateljske države. Predstavio je ukratko kapacitete i planove Uprave koja za cilj ima privlačenje direktnih investicija dijaspore, a Sarajevo i Bosna su svakako sinonimi uspješnosti naših iseljenika u poslovnim i drugim aspektima.

Hadžić se u svom govoru osvrnuo i na Biznis forum koji je Uprava organizovala u sklopu Dana dijaspore, a koji je bio i više nego uspješan i upoznao prisutne o formiranju Biznis kluba dijaspore koji će vrlo brzo biti i formalno osnovan, a koji za cilj ima sublimirati sve ono ranije rečeno a tiče se unapređenja poslovne saradnje. Zamišljen je kao skup uspješnih privrednika širom svijeta koje povezuju ljubav prema Crnoj Gori, a sasvim sigurno i ostatku Balkana.

Na kraju izlaganja, Hadžić je pozvao crnogorsku dijasporu iz cijelog svijeta i uputio javni poziv sa fokusom na poslovne ljude porijeklom iz Crne Gore i prijatelje iz Bosne i Hercegovine, da dođu u svoju Crnu Goru i iskoriste sve prednosti i mogućnosti investiranja koje im pruža matica.

Ovom događaju su prisustvovali i v.d. pomoćnik direktora Uprave, gdin Arben Jakupi, kao i Samostalna savjetnica I u Upravi, g-đa Renata Gojković.

Podijeli: