U susret manifestaciji Dani dijaspore iseljenika delegacija uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima u posjeti opštini Rožaje

Dana 27.06.2022. godine na poziv predsjednika Opštine Rožaje, gdina Rahmana Husovića, predstavnici Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, na čelu sa v.d. direktora Acc dr Šefketom Krcićem i finansijskim savjetnikom u Upravi Naserom Halilovićem, održali su konstruktivan razgovor u kabinetu predsjednika, kojem je prisustvovao i šef kabineta Emir Kuč.
Foto: USDI
Ključna tema sastanka Uprave za saradnju sa dijasporom–iseljenicima i rukovodstva Opštine Rožaje bila je priprema manifestacije Dana dijaspore iseljenika, koji će se održati u Rožajama u periodu od 28-29. jula, 2022. godine.
Predsjednik Opštine poželio je dobrodošlicu delegaciji Uprave za saradnju sa dijasporom–iseljenicima i istakao da su građani Rožaja spremni, sa zadovoljstvom, da dočekaju sve visoke zvanice, a posebno naše iseljenike iz dijaspore, kojima će to biti ohrabrujući korak za povratak u zemlju maticu. Husović je istakao da Rožaje ima sve raspoložive resurse za doček svih gostiju koji će biti prisutni na ovoj kulturnoj manifestaciji.
Na sastanku je definisano da koordinaciju manifestacije iz Opštine Rožaje vodi šef kabineta, Emir Kuč sa svojim stručnim timom, koji će biti ažurni i na raspolaganju oko svih detalja.
U svom obraćanju v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom–iseljenicima Acc dr Šefket Krcić je naglasio da je ova državna institucija sačinila konstruktivan i sadržajan umjetnički i kulturni program, koji će proteći u prijateljskim tonovim. Planirana je prezentacija programa za najmlađe, umjetnički program, dolazak pisaca iz dijaspore prema svom zavičaju, interesantne teme i paneli za planiranu organizaciju okruglog stola i biznis foruma.
Centralna manifestacija održaće se na gradskom trgu 29. jula 2022. godine, sa početkom u 20h uz direktan prenos preko javnog servisa, a svečanu večeru će upriličiti predsjednik Opštine Rožaje. „Rožaje kao otvoreni grad sa radošću očekuje našu dijasporu koja svojim kapitalom gradi Crnu Goru danas i u budućnosti“, izjavio je Krcić.

 

Podijeli: