U Kuli obeležen Dan nezavisnosti Crne Gore

Promocijom filma „Stazama predaka“ u Crnogorskom klubu „Biljarda“ u Kuli obeležen je Dan nezavisnosti Crne Gore. Pre početka projekcije, prisutne su pozdravili Slobodan Balandžić, predsednik Udruženja Crnogoraca opštine Kula, koje je i organizator proslave, Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i Karolj Valka, zamenik predsednika opštine Kula.

mne.rs

Takođe, promociji filma i obeležavanju Dana nezavisnosti prisustvovali su, u ime Generalnog konzulata Crne Gore u Srbiji, i Nevenka Ćirović, generalna konzulka i Bogoljub Jegdić, konzul. Nevenka Ćirović pozdravila je sve prisutne i istakla da je njeno veliko lično zadovoljstvo što prisustvuje ovom obeležavanju. Takođe, prenela je pozdrave pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arbena Jakupija, koji iz opravdanih razloga nije mogao da prisustvuje:

„Želim svima da čestitam ovaj praznik a, kada govorimo o 21. maju, mi ujedno moramo da razmišljamo i o 22. maju, to jeste o onome šta će sutra biti, jer nije dovoljno samo obeležiti ovaj dan, nego je potrebno da znamo šta nam je činiti da bi svaki 21. maj izgledao sve bolji i bolji. Ja sam se čula sa Arbenom Jakupijem iz Uprave sa dijasporom-iseljenicima i on je čestitao svima današnji dan i uputio je izvinjenje što, iz objektivnih razloga, nije mogao da prisustvuje. Kada se kaže „stazama predaka“, mislim da svi dobro znate da nije dovoljno samo ići tim stazama, već je važno i pamtiti šta je sve na tim stazama ostalo, a ostalo je poštenje, čojstvo i junaštvo našeg naroda u Crnoj Gori“.

Dan nezavisnosti Crne Gore, 21.maj, obeležen je, kako u Kuli, tako i u svim mestima gde je zastupljena crnogorska nacionalna zajednica. Ovaj dan obeležava se na godišnjicu referenduma na kojem je, većinom glasova, doneta odluka o izdvajanju Crne Gore iz državne zajednice sa Srbijom.

Podijeli: