U KONZULATU U FRANKFURTU Održano predavanje Gordana Stojovića

U prepunoj sali Generalnog konzulata Crne Gore u Frankfurtu održano je predavanje istraživača dijaspore i doskorašnjeg ambasadora Crne Gore u Argentini Gordana Stojovića na temu „Networking iseljeništva kao baza za projekte i ekonomsku saradnju“, sa fokusom na „pozicioniranje crnogorskog iseljeništva u vremenu geopolitičke recesije“.

Predavanje su organizovali Generalni konzulat Crne Gore u Frankfurtu, udruženje „MonteHess“ i povjereništvo Matice crnogorske za Frankfurt.

„Skup je otvorio mr. Branislav Karadžić, generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu, ukazavši na veliku ulogu Stojovića u smislu postizanja značajnih rezultata u povezivanju naše dijaspore unutar zemalja Latinske Amerike i istovremeno njihovog povezivanja sa Crnom Gorom“, navodi se u saopštenju.

„On je takođe ukazao da je tokom mandata Stojovića u Buenos Airesu došlo od uspostavljanja izuzetno dobrih odnosa između Crne Gore i latinoameričkih država, posebno Argentine i Paragvaja, što, između ostalog, potvrđuju i veoma uspješne posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovica Argentini i Paragvaju“, dodaje se u saopštenju.

Moderator večeri bio je predsjednik „MonteHess-a“ Vojo Jestrović.

On je, kako se navodi, između ostalog, upoznao prisutne sa biogrijom Stojovića, sa posebnim osvrtom na njegovu ulogu u stvaranju Uprave za dijasporu.

Skupu su prisustvovale i generalna konzulica Republike Argentine Maria Carolina Linares i generalna konzulica Paragvaja Nilda Fatima Dacosta Arcete.

Njihovo prisustvo skupu, kako je saopšteno, samo potvrđuje izuzetne odnose koje imaju zemlje, čije su one predstavnice u SR Njemačkoj sa Crnom Gorom.

Tu je bio i prvi Generalni konzul u Frankfurtu, predstavnici brojnih iseljeničkih udruženja u Njemačkoj i mnogi drugi.

Nakon izlaganja Stojović je odgovarao na pitanja zainteresovanih iseljenika okupljenih tom prilikom u Generalnom konzulatu Crne Gore.

„Na kraju je zamjenica koordinatora ‘eMDe Alijanse’ u ime udruženja koja ova alijansa okuplja u Njemačkoj, Emira M. Ličina uručila prigodnu zahvalnicu Stojoviću za njegov veliki trud i rad na organizovanju i povezivanju crnogorske dijaspore u čitavom svijetu sa Crnom Gorom, dodaje se u saopštenju.

Stojovićevo predavanje u Generalnom konzulatu u Frankfurtu održano je premijerno, nakon čega će u aprilu ove godine takođe biti održano i na Bostonskom univerzitetu.

Podijeli: