U FRANKFURTU ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “NA RAZMEĐU SVJETOVA I EPOHA – KNJIŽEVNIK I POLITIČAR STEFAN MITROV LJUBIŠA”

Udruženje “MonteHess” iz Frankfurta ogranizovalo je, u subotu 27. oktobra 2018. godine, u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u Frankfurtu, promociju knjige “Na razmeđu svijetova i epoha – Književnik i političar Stefan Mitrov Ljubiša” autora Miluna Lutovca. Knjiga je posvećena radu i djelu Stefana Mitrova Ljubiše, sa posebnim osvrtom na njegov doprinos crnogorskoj kulturoj baštini, sa ciljem očuvanja i unaprijeđenja kulturnog i državnog identiteta Crne Gore.

Veče je otvorio konzul Dejan Vuković koji je govorio o važnoj ulozi Stefana Mitrova Ljubiše za crnogorsku i južnoslovensku literaturu, kao i o značajnom političkom radu vezanom za Paštroviće i crnogorsko primorje. Predsjednik udruženja “MonteHess” Vojo Jestrović izrazio je zadovoljstvo što je prva promocija ove knjige održana u organizaciji udruženja kojeg predstavlja u Frankfurtu.

U najavi književne večeri, autor knjige gospodin Lutovac gostovao je na “Radiu Darmštad” u emisiji na crnogorskom jeziku, gdje je govorio o životopisu Stefana Mitrova Ljubiše, izdavačkoj djelatnosti i aktivnostima Centra za kulturu Bar.

Podijeli: