U Crvenki održani Susreti sa Božidarom Kalezićem

Za vikend 27. i 28. oktobra u Domu kulture Crvenka su održani susreti sa Božidarom Kalezićem, filmskim i televizijskim rediteljem iz Crvenke.

Božidar Kalezić je otišao iz Crvenke kao mlad momak, a svoju profesionalnu karijeru ostvario je na RTS-u, kao dugogodišnji urednik dokumentarnog programa i autor mnogih filmova, koji i danas nalaze svoj put do gledalaca. Oni su i danas aktuelni i jednako autentični.

Foto; B. Grbić

Susrete sa Božidarom Kalezićem su organizovali Atelje Đuričković i Udruženje Crnogoraca Crvenka. Prve večeri je kao prateći događaj otvorena izložba slika Milana Konjovića i skulptura Matije Vukovića. Prikazani su i filmovi “Jutra i magle televizijskog dokumentarizma” i “Treptači svemira, zapisi o zatvorskoj ludnici”. Publika je sa velikim interesovanjem ispratila ove projekcije, a onda i razgovor sa gostima među kojima su bili profesor sociologije umetnosti i književnik Ratko Božović, zatim novinar, publicista, književni i filmski kritičar Milan Vlajčić, kao i urednica na RTS-u Olivera Pančić. O svojoj novinarskoj karijeri govorio je Božidar Kalezić, dok je Milovan Đuričković bio moderator večeri.

 

Podijeli: