U centru Lovćenca je obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore.

Dana 17.05.2018. godine sa svečanim programom u izvođenju Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” u centru Lovćenca je obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore.

Na manifestaciji je istaknuto da u hiljadugodišnjem trajanju Crne Gore ima dosta istorijskih datuma koji zaslužuju vječno pamćenje, a da je jedan od njih i 21. maj 2006. godine, kada su građani Crne Gore na demokratskom referendumu, obnovili nezavisnost svoje države. Danas, 12 godina kasnije, kao moderna država sazdana na svojim tradicionalnim vrijednostima, na ponos njenih građana, iseljenika i svih onih koji je doživljavaju kao svoju matičnu domovinu, Crna Gora pokazuje svu ispravnost te istorijske odluke.

Manifestaciju je uveličala višečlana delegacija Privredne komore Crne Gore koju je predvodio predsjednik Vlastimir Golubović. Obraćajući se prisutnim Golubović je istakao da će u narednom periodu država Crna Gora intezivirati napore da se u ekonomskom smislu poboljša položaj crnogorske zajednice u Vojvodini. Privrednici iz Crne Gore obišli su Crnogorski kulturni centar, sjedište udruženja “Krstaš” i donacijom u knjigama dopunili knjižni fond Crnogorske biblioteke i čitaonice.

Podijeli: