TARA KNEŽEVIĆ DOBITNCA PRESTIŽNE NAGRADE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Pripadnica crnogorske nacionalne zajednice Tara Knežević iz Bakovčice (R. Hrvatska), dobitnica je prestižne Nagrade Koprivničko-križevačke županije za izuzetno postignuće u protekloj godini, kao prva učenica iz R. Hrvatske koja je učestvovala u NASA-inoj ljetnjoj školi u Hjustonu (SAD).

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nagrada se dodjeljuje u obliku priznanja u posebnoj grafičkoj obradi, stilizovanim slovima na podlozi i utsnutim grbom Koprivničko-križevačke županije te opredijeljenom novačanom nagradom.

Talentovana Tara Knežević zabilježila je jedinstven uspjeh učešćem u dvosedmičnom programu NASA-ine ljetnje škole, prošle godine u Hjustonu. Nju je američka svemirska agencija izabrala i pozvala nakon prijave za United Space School.

Ona je koprivničkoj javnosti dobro poznata i kao violinistkinja grupe „Ogenj“. Učestvovala je na državnim takmičenjima kao učenica koprivničke Umjetničke škole „Fortunat Pinarić“ postižući zapažene rezultate. Tara njeguje sklonost i prema književnosti, što je sve skupa preporučilo za učesnicu u ovom prestižnom program, među pedeset izabranih talenata iz cijelog svijeta.

Podijeli: