Saradnja Radio-televizije Vojvodine i Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine

NOVI SAD – Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica primio je, danas, predstavnike Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji na čelu sa predsednikom tog Saveta, Dragoljubom Malovićem.
RTV (Jaroslav Pap)

Tom prilikom, razgovaralo se o zastupljenosti crnogorske nacionalne manjine u programima RTV-a, a u cilju produbljivanja zajedničkog rada dogovoreno je da, početkom naredne godine, bude potpisan Sporazum o saradnji.

Po rečima generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine dr Miodraga Koprivice, nove mogućnosti za različite vidove saradnje otvaraju se sa novoizgrađenom zgradom, sa povratkom RTV-a u Evropsku radiodifuznu uniju, kao i sa planiranim pokretanjem Podunavskog medijskog portala.

Sastanku su prisustvovali i predsednik UO Novinsko izdavačke ustanove „Vijest“ dr Blaža Marković i direktor Novinsko izdavačke ustanove „Vijest“ Dragan Ivanović, koji su, nakon razgovora, obišli novu zgradu na Mišeluku.

Da podsetimo, na programima RTV mogu se pratiti dve emisije na crnogorskom jeziku-radijska emisija „Crnogorska neđelja“ i televizijska „Luča“.

Podijeli: