Saopštenje za javnost. Crnogorski elektori Srbije – CES

U opštini Vrbas je 28. decembra 2019. Godine osnovana organizacija „Crnogorski elektori Srbije – CES„. Ciljevi CES-a čije osnivanje je podržalo preko trideset elektora su poboljšanje statusa crnogorske manjine u Srbiji i aktivnije korišćenje prava koje pruža njen pravni sistem.

Crnogorski elektori Srbije

Pored inicijativnog odbora, podršku za osnivanju i djelovanju su pružila 33 elektora tj. građana Srbije, koji su učestvovali u izbornim procesima za dva saziva Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji. Elektori su lica kojima je minimum 45 pripadnika crnogorske nacionalne manjine upisana u poseban birački spisak, dalo svoju pisanu i ovjerenu podršku i koja ovim putem nastavljaju da ih predstavljaju, za čija prava nastavljaju da se zalažu i kojima su odgovorni za stanje crnogorske nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

Nova organizacije neće “pokrivati” udruženja i neće imati ambiciju da bude “krovno udruženje”, već će djelovati u duhu saradnje i kooperativnosti sa postojećim organizacijama i pojedincima koji su već prisutni u javnosti.

„CES“ čini dio elektora koji su učestvovali u biranju dva saziva Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Srbiji kao i ljudi koji mimo toga rade na afirmaciji crnogorske nacionalne zajednice i koji sa nama dijele slične stavove i mišljenja.

Uvjereni u buduću plodnu saradnju srdačno Vas pozdravljamo!

Vrbas, 28.12.2019.

Podijeli: