PRVA SJEDNICA KOMISIJE ZA SPOVOĐENJE POSTUPKA DODJELE NAGRADA PRIPADNICIMA DIJASPORE

U utorak, 28. maja 2019. godine, održan je prvi sastanak Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Sastanku su prisustvovali sljedeći članovi Komisije: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.  Sjednici nije prisustvovao predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić, koji je bio opravdano odsutan.

Na prvom sastanku Komisije dogovoren je način rada Komisije, konstatovan broj kandidata za nagrade po kategorijama, upoznavanje sa veoma obimnom dokumentacijom i Pravilnikom o načinu vrendovanja programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika. Za predsjednika Komisije izabran je akademik Zuvdija Hodžić.

U okviru Javnog poziva za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika pristigao je značajan broj kvalitetnih kandidata što će značajno otežati proces odlučivanja Komisije. Na adresu Uprave pristigla je 51 inicijativa za dodjelu nagrada.

Podsjećamo da se nagrade dodjeljuju u 7 kategorija i to: Nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori, Nagrada za doprinos u oblasti nauke, Nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore, Nagrada za dopinos u oblasti sporta, Nagrada za dobročinstvo i Nagrada za unaprijeđenje partnerstva sa Crnom Gorom;

Sljedeći sastanak Komisije će se održati u srijedu, 5.juna ove godine.

Podijeli: