Proslavljeni sportista Goran Đukanović u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

V.d. pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi primio je Gorana Đukanovića, cetinjanina, čuvenog reprezentativca Crne Gore, šampiona Jugoslavije, koji je crnogorski sport predstavio u najboljem svjetlu.
Foto: USDI
U prilog tome govore nagrade koje je dobijao za najboljeg igrača i strijelca na prvenstvima Crne Gore i Jugoslavije za juniore, za najboljeg sportistu grada Cetinja, za naboljeg igrača i strijelca prve rukometne lige Jugoslavije, Srbije i Crne Gore. Proglašen je i za najboljeg sportistu Crne Gore 2000. godine, a nekoliko puta i za najboljeg rukometaša naše zemlje.
Kao osnivač Crnogorskih svjetskih igara posvećenih dijaspori u razgovoru sa v.d. pomoćnikom Jakupijem, u produktivnom dijalogu, razgovarali su o organizaciji sportskog događaja “Crnogorske svjetske igre” u Crnoj Gori, koji se tradicionalno održava u julu mjesecu. Predviđa se prijava više od 400 takmičara, u raznim disciplinama, kao što su mali fudbal, košarka, odbojka, tenis, rukomet i stoni tenis.
Prethodne dvije godine ta tradicija je prekinuta zbog epidemiološke situacije koja je zadesila svijet, ali ove godine planira se nastavak organizacije ovog događaja uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.
Crnogorske svjetske igre posvećene su crnogorskoj dijaspori i cilj istih je da se kroz sportska i kulturna druženja povežu mladi iz dijaspore, kao i da se podstakne njegovanje crnogorskog identiteta i povratka u domovinu.
Podijeli: