Proslava Dana nezavisnosti Crne Gore u Ljubljani

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, Crnogorsko društvo Crna Gora iz Ljubljane je organizovalo proslavu 20.5.2023.

Proslava je počela posjetom Njegoševog spomenika u Ljubljani i zatim nastavljena u Bistrou Slovely u Ljubljani. Proslavi su prisustvovali članovi Saveza crnogorskih društava Slovenije tj. članovi C.D.« Crna Gora« Ljubljana, C.D.« Montenegro« Ljubljana, predstavnici: Drustva Crnogorsko – Slovenačkog prijateljstva Ljubljana, Crnogorskog kulturnog sportskog društva »Morača« Kranj, K.S.D. »Montenegro Bihor« Jesenice, Zavičajnog društva Plava i Gusinja »Izvor« Kranj, studenti iz Crne Gore koji studiraju u Sloveniji kao i mnogi prijatelji crnogorskih društava iz Slovenije.

Proslava je počela intoniranjem Crnogorske himne. Predsjednik C.D. »Crna Gora« g. Zoran Laketić je pozdravio sve prisutne , čestitao im praznik Dan nezavisnosti Crne Gore i govorio o značaju i istoriskim dogadjajima povodom Dana nezavisnosti Crne Gore. Predsjednik Saveza crnogorskih društava Slovenije g. Veselin Lakić je prenio pozdrave i čestitke ga. Ane Zeković, otpravnice poslova ambasade Crne Gore u Sloveniji i počasnog konzula Crne Gore u Sloveniji g. Vojislava Kovača koji nijesu mogli prisustvovati proslavi  zbog službene zauzetosti.

Zatim je govorio je o aktivnostima Saveza crnogorskih društava u vezi društvenog statusa crnogorske zajednice u Republiki Sloveniji, uputio je čestitke povodom velikog praznika  Dana nezavisnosti Crne Gore koju su prisutni prihvatili sa poklikom

»NEKA NAM JE VJEČNA CRNA GORA

Proslava se nastavila u druženju uz crnogorske pjesme i igranju crnogorskog kola a to je sve pratila bogata trpeza sa crnogorskim specijalitetima.

 

Veselin Lakić
Predsjednik Saveza CDS

Podijeli: