Prof. dr Mersid Mujević u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom- iseljenicima

V.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Acc dr Šefket Krcić danas je primio prof. dr Mersida Mujevića, savjetnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vlade Crne Gore.
Foto: USDI
Tema razgovora bila je opšta situacija bezbijednosti dolaska iseljenika iz raznih evropskih zemalja i svijeta u Crnu Goru, kao i istraživačkih projekata Uprave u cilju povezivanja sa dijasporom.
U knjizi utisaka Mujević je napisao da je Uprava napravila veliki iskorak prezentovanjem svog projekta DIJASPORA GRADI CRNU GORU. On je istakao da je pratio ranije skupove Dana dijaspore iseljenika u Petnjici, Baru i Bijelom Polju, gdje se kritički izrazio da su raniji velikodostojnici Crne Gore nedovoljno spremno istupali pred dijasporom.
Mujević je uvjerenja da će se sadašnja Vlada Crne Gore više zauzeti za Upravu i njenu saradnju sa dijasporom kao i da će voditi konstruktivne razgovore u vezi ulaganja moćnih pojedinaca iz emigracije u tokove razvoja Crne Gore.
V.d. direktor se zahvalio uvaženom gostu na njegovim ktitičkim opservacijama i podršci projektima kojima se bave službenici Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.
Podijeli: