Produžen rok za prijavu na Ljetnju školu jezika i kulture „Crna Gora – moja postojbina“

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima informiše sve pripadnike dijaspore-iseljenika da se rok za prijavu kandidata za pohađanje četrnaeste po redu Ljetnje škole jezika i kulture Crne Gore produžava do utorka, 31. maja 2022. godine.
Škola, koja je za sve polaznike besplatna, će trajati u periodu od 20 do 30. jula 2022. godine, u odmaralištu na Ivanovim Koritima, a kandidate mogu prijaviti organizacije dijaspore ili roditelji. Program škole namijenjen je djeci naših iseljenika uzrasta od 9 do 15 godina, a cilj je da djeca i mladi koji žive izvan Crne Gore, kroz igru i zabavu, unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu svoje matične države. Program podrazumijeva: jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine kao i dramske i likovne radionice. Važan dio programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore.
Očekuje se da će program i aktivnosti Škole na zanimljiv i pristupačan način djeci dočarati svu ljepotu i vrijednost Crne Gore, kao i da će polaznici Škole kroz ovaj vid druženja i podučavanja uspostaviti prirodan i postojan most među sobom.
Podijeli: