Privrednicima i građanima Subotice, Čačka i Kragujevca predstavljena turistička ponuda Crne Gore

Promocija ljetnje turističke ponude u okviru kampanje “Crna Gora uvijek drugačija” održana je u četvrtak, 31.maja, u Subotici.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović održao je prezentaciju turističke ponude Crne Gore za ovogodišnju sezonu u Gradskoj vijećnici u Subotici. Prezentaciji su prisustvovali generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kao i najznačajniji privrednici ovog regiona i predstavnici medija.

U svom obraćanju privrednicima Davidović je istakao značaj aktuelnih investicija u Crnoj Gori, kvalitet realizovanih projekata kada su u pitanju smještajni kapaciteti i putna infrastruktura kao i novitete u turističkom proizvodu Crne Gore. Ovom prilikom je pozvao prisutne zvanice da svoj odmor provedu u nekoj od destinacija u Crnoj Gori imajući u vidu, kako je naglasio, raznovrsnost turističke ponude koja ni najizbirljivijeg gosta ne može ostaviti ravnodušnim. Takođe, govorio je o ponudi nacionalnih parkova planinskih centara i eko sela, vinskim putevima, kao i o ovogodišnjoj ponudi primorskih gradova. Kako je istakao, dobru atmosferu ove sezone upotpuniće i već prepoznatljive kulturno zabavne manifestacije i festivali koje se održavaju širom Crne Gore.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je prethodnih dana, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog, Bara, Budve i Tivta, organizovala promocije na trgovima u Čačku i Kragujevcu. Građani ovih gradova imali su priliku da se upoznaju sa cijenama smještaja, kako u hotelima, tako i u privatnom smještaju za šta su se posebno interesovale parodice sa malom djecom, kao i  sa cijenama plažnog mobilijara. Ono što je promjetno je da sve više građana iz Srbije privlači aktivan odmor i boravak na crnogorskim planinama. Za predstavnike lokalne samouprave, partnere u turizmu i medije priređeni su prijemi na kojima su se služili  crnogorski specijaliteti.

Nastavak kampanje planiran je narednih dana na tržištu Bosne i Hercegovine.

Podijeli: