PREDSTAVNIK UPRAVE ZA SARADNJU SA DIJASPOROM-ISELJENICIMA PRISUSTVOVAO JE SVEČANOM PROGRAMU POVODOM „DANA OPŠTINE ULCINJ“

U subotu 02.04.2022. godine na poziv Opštine Ulcinj samostalni savjetnik Zoran Đukanović, ispred Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i zastupnik u novom Odboru za nacionalne manjine u Tirani, gospodin Marinko Ćulafić, prisustvovali su svečanom programu povodom “Dana opštine Ulcinj”.
Foto: usdi
Tokom svečane sjednice Skupštine opštine Ulcinj obratio se predsjedavajući Opštinskog vijeća gospodin Hadži Sulejmimi koji je u svom uvodnom govoru poželio dobrodošlicu gospođi Beziani Konstantina u ime opštine Ulcinj. U Domu kulture održan je koncert gudačkog orkestra Art centra grada Elbasana pod dirigentskom palicom poznatog dirigenta Blerima Narazanija. Na ovom koncertu su nastupila i dva svjetski poznata albanska tenora Kastriot Tusha i Josif Gjopali, kao i ulcinjski sopran Gjylie Pelingu.
Predstavnik Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Zoran Đukanović, sastao se sa predsjednicom Odbora nacionalnih manjina u Albaniji. Razgovori na ovim sastancima bili su uglavnom fokusirani na razmjenu iskustava u oblasti manjinskih prava.
Foto: usdi
Đukanović je istakao značaj činjenice da crnogorska manjina već prvi put ima svog predstavnika u Komitetu nacionalnih manjina u Tirani. Izrazio je želju da gospođicu Bezianu, koja će u bliskoj budućnosti posjetiti Podgoricu, srdačno ugosti u prostorijama Uprave i organizuju sastanak sa v.d. direktorom Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Seidom Hadžićem.
Podijeli: