Predstavnici Uprave za dijasporu u posjeti Udruženju Crnogoraca Opštine Crvenka

Dana 23.03.2021. godine predstavnici Uprave za dijasporu, direktror mr Predrag Mitrović i pomoćnik direktora mr.sc. Ivan Jovović, bili su u radnoj posjeti organizaciji dijaspore – iseljenika u Republici Srbiji i održali sastanke sa predstavnicima Udruženja Crnogoraca Opštine Crvenka.
Na sastancima direktor Mitrović je upoznao sagovornike o trenutnim, kao i planiranim aktivnostima i obavezama Uprave za dijasporu za 2021. godinu, koje su usmjerene na obezbjeđenju kontinuiteta i jačanju saradnje sa crnogorskom dijasporom – iseljenicima, naročito u R. Srbiji. Predstavnici udruženja su obaviješteni i o najvažnijim projektima koji su planirani za 2021. godinu te i o Javnom pozivu za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima dijaspore – iseljenicima i organizacijama dijaspore – iseljenika, koji je Uprava skorije raspisala.
Iz Udruženja Crnogoraca „Crvenka“ izrazili su veliku zahvalnost na prvoj posjeti Uprave za dijasporu i tom prilikom su od ovog državnog organa zatražili finansijsku pomoć za opremanje prostorija što bi značajno doprinijelo afirmaciji i motivaciji na aktivnije djelovanje crnogorske zajednice u R. Srbiji. Udruženje Crnogoraca iz Crvenke još od svog osnivanja 18.02.2014. godine radi na promociji i očuvanju nacionalnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori.
Direktor Mitrović i pomoćnik direktora Jovović obišli su prostorije ovog udruženja u cilju evaluacije istih i planiranja daljih aktivnosti u saradnji sa Upravom za dijasporu. Direktor Mitrović je akcentovao da će Uprava za dijasporu, kao i do sada, iskoristiti sve mogućunosti da u skladu sa zakonom nastavi u pomaganju realizacije značajnih aktivnosti organizacija dijaspore na zajedničkom planu sa svojom matičnom državom, te i da Udruženje Crnogoraca „Crvenka“, kao sva ostala udruženja, u Upravi mogu naći sigurnog partnera za realizaciju zajedničkih aktivnosti i projekata od obostranog značaja.
Podijeli: