Predstavnici Uprave za dijasporu u posjeti organizacijama dijaspore – iseljenika u Vojvodini

Utvrđeno je da će aktivnosti Crnogorskog vijeća u ovoj godini započeti zvaničnim otvaranjem objekta u Vrbasu, programom koji sadrži promocije knjiga „Dijaspora Crne Gore u prošlosti i sadašnjosti“ i „Krugovi slobode“, autora prof. dr Milenka Perovića. Takođe je istovremeno planirano i postavljanje izložbe „Od Medove do Lovćenske vile“, povodom obilježavanja 105-godišnjice stradanja crnogorskih iseljenika, koja će biti naknadno postavljena u svim mjestima i gradovima gdje postoji veća koncentracija crnogorske zajednice. Predstavnici Crnogorskog vijeća iskazali su zadovoljstvo i želju da ovim povodom imaju namjeru da upute poziv za prisustvo najvišim državnim adresama Crne Gore.
Tokom sastanka, delegaciju Uprave za dijasporu, su predstavnici Crnogorskih elektora Srbije obavijestili da su započeli aktivnosti na većoj zastupljenosti crnogorske zajednice u medijskom prostoru R. Srbije sa željom i ciljem da se prikaže pozitivna slika o crnogorskoj zajednici i istakne doprinos na saradnji između države prijema naših iseljenika i Crne Gore.

U okviru iste radne posjete organizacijama dijaspore u R. Srbiji, dana 7.02.2021. godine predstavnici Uprave za dijasporu sastali su se sa predstavnicima Udruženja Crnogoraca Kula,na kojem se razgovaralo o aktuelnim temama koje se odnose na individualna i kolektivna prava Crnogoraca na tom području.

Podijeli: